SØVSØGRISEN
De små grise starter livet i en frilandshytte hos en autoriseret, økologisk landmand. Typisk hos Havredal Praktiske Uddannelser eller hos Hestbjerg Økologi. Her lever de deres første uger på masser af plads i mudder, græs og halm i alt slags vejr, sammen med deres mor. Herefter kommer de til Søvsø. Nu er det tid til at prøve livet som Søvsøgris. Som Søvsøgris har man et lidt atypisk griseliv. For normalt vil den økologiske slagtegris nu komme på stald efter tiden med sin mor. Hos Søvsø Friland lever grisene i læbælter, skov, krat og på græsmarker hele deres liv. Søvsøgrisen æder rødder, æbler, blade, myrer og græs, og de fodres restriktivt med økologisk ensilage og grisefoder. De går i små grupper på 5-20 grise, hvor de roder, smasker, ruller sig og leger på daglig basis. Når de er 5-6 måneder gamle, er det tid til slagt. Nu har deres fysisk og mentalt aktive hverdag med varieret kost givet dem et værdigt liv, der ender som et slutprodukt i form af smagfuldt kød, der ikke kan sammenlignes med det, der findes i køledisken.
Ønsker du at lære mere om grisenes liv, besøge grisene og til sidst at købe kødet, kan du blive Grisefadder.
Ønsker du blot at købe kødet fra grisene, kan det fra tid til anden bestilles direkte her eller hos Trynen-i-jorden-Trine.